VectorCloud

Hogyan működik VectorCloud felhőszolgáltatásunk?

Irodai, otthoni vagy akár telephelyen kívüli munkavégzés (pl. üzletkötői feladatok) esetén elegendő csak internet kapcsolattal rendelkeznie, és bárhonnan, bármikor biztonságosan elérheti saját Vectory rendszerét.

A VectorCloud egy távolban futó Windows-os környezet, amelyet a felhasználók bármilyen operációs rendszerről (Windows, Linux, Mac) elérhetnek egy parancsikonon keresztül.

A műveletek nem a felhasználók saját gépén, hanem a távolban futó operációs rendszerben, azaz a felhőben történnek.

A VectorCloud felhőszolgáltatás kiváltja a saját szerverkörnyezetet és teljes körű informatikai hátteret biztosít a Vectory bármely moduljának üzemeltetéséhez, beleértve a B2B és B2C webáruházakat is.

Melyek a VectorCloud előnyei a saját szerveres megoldással szemben?
 1. Stabil és kiszámítható költségek
  Nem szükséges saját szervert vásárolnia, így kapcsolódó költségek sem merülnek fel: pl. rendszergazdának fizetendő üzemeltetési díj, karbantartás, javítás, szerver áramfogyasztás. Szolgáltatásunkkal költségei tervezhetővé válnak, hiszen a VectorCloud havi díjas konstrukcióban érhető el, mely magába foglalja a Vectory üzemeltetéséhez szükséges összes szerver oldali licenc díjat is (MS SQL és Windows Server licenc díjak).
 2. Rugalmasan változtatható erőforrások
  Felhőszolgáltatásunk igény szerint alakítható: Például akár havonta csökkentheti vagy bővítheti a felhasználók körét az aktuális dolgozói létszám szerint. Webáruház működtetése esetén a szezonális forgalomnövekedéshez igazíthatja a virtuális webszerver erőforrásait (pl. karácsonyi időszak, Black Friday idejére nagyobb szerverkapacitást igényelhet).
 3. Lényegesen kevesebb IT feladat
  Felhőszolgáltatásunk igénybevételével cégénél jelentősen lecsökken az informatikai feladatok száma. Nem kell a saját szerver karbantartási feladataival számolnia, és a Vectory verzió frissítését is mi végezzük el az Ön által kért időpontban, negyedévente egyszer díjmentesen.
 4. Szakszerű és biztonságos működtetés
  Nagy szakértelemmel működtetett többszintű mentési, tűzfal és vírusvédelmi megoldást nyújtunk, ezzel garantálva a kimagasló szintű adatbiztonságot. Rendkívüli esetekben (pl. tűzvész, betörés, hackertámadás, zsaroló vírusok) is nagyobb biztonságban tudhatja adatait a hagyományos kialakítású saját szerver rendszerekhez képest.
 5. Magas szintű rendelkezésre állás
  A VectorCloud felhős környezetet úgy alakítottuk ki, hogy minimalizáljuk annak a lehetőségét, hogy ügyfeleink fennakadást tapasztaljanak szolgáltatásunkban. Ezzel szemben egy saját fizikai szerver meghibásodása akár több órányi, vagy akár napokig tartó leállást jelenthet.
 6. Amazon Web Services
  A VectorCloud háttérkörnyezetét a világ piacvezető felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS) biztosítja. Az Amazon egyedülálló infrastruktúrája garantálja, hogy felhőszolgáltatásunkat magas szintű rendelkezésre állással nyújthassuk ügyfeleink számára.
Kérdése van?

 • Ügyfél számára dedikált felhős környezet biztosítása a Vectory rendszerre optimalizálva.
 • A Vectory üzemeltetéséhez szükséges összes szerver oldali licenc:
  • MS SQL adatbáziskezelő szoftver licenc díj
  • Windows Remote Desktop Server User Cal licenc díj
 • Adatok biztonságos, redundáns tárolása, titkosított adatkapcsolat
 • Szolgáltatás folyamatos rendelkezésre állása (99%)
 • Adatbázis karbantartás, optimalizálás
 • Napi adatmentés
 • Ügyfélszolgálat a VectorCloud szolgáltatásra vonatkozóan munkanapokon 08:00-18:00 óra között
 • Szerverek naprakészen tartása, szerver infrastruktúra fejlesztése, teljeskörű üzemeltetése
 • Negyedévente egyszer díjmentesen igényelhető Vectory és Kontrolling rendszer verziócsere

A háttérben több azonos tudású szervert és szolgáltatást üzemeltetünk, amelyek egymást helyettesítő (redundáns) működésre képesek. Így bármely eszköz kiesése esetén egy másik azonnal, vagy nagyon rövid időn belül pótolni tudja annak működését

Igen, munkanapokon 08:00-18:00 között elérhető telefonos ügyfélszolgálatunk, ahol közvetlenül rendszergazdáinknak is felteheti a szolgáltatással kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit. Emellett internetes terméktámogatási felületet is üzemeltetünk, ahol 0-24-ben írásban is jelezheti a felhőszolgáltatással kapcsolatos igényeit.

A felhőszolgáltatás igénybevételekor fizetendő az egyszeri kiépítési díj, amely a dedikált felhős környezet és felhasználói hozzáférések kialakítását, az adatbázis felhőbe költöztetését, a mentési beállítások elvégzését, éjszakai eljárások beállítását, háttérben futó e-mail profilok felvételét, a biztonságos távoli munkavégzéshez szükséges paraméterek beállítását és a nyomtatás és levelezés beállítások elvégzését tartalmazza. A felhőszolgáltatás díj ezt követően havonta előre fizetendő, mindig az adott hónapra vonatkozóan.