Cégtörténet

1991

A céget 1991-ben, a rendszerváltás évében Szalontai Zoltán és Szalontainé Sipos Anna alapította. Az első önálló termék egy DIRI nevű, a nagyvállalatok vezetői és titkárságai részére készült vezetői információs rendszer volt, ami abban az időben nagyon korszerűnek számított, szolgáltatásai nagyjából a mai Outlookéhoz voltak hasonlók. Jó ár/teljesítmény aránya miatt széles körben volt értékesíthető, így a kor vezető szoftverkereskedői, a Novotrade és Cédrus is felvették a kínálatukba. A Vector hírnevét az informatikai piacon ez a termék alapozta meg.

1992

A 90-es évek elején már a komplex ügyviteli megoldásokat nyújtó Vectory rendszer volt a cég fő terméke. Ekkorra jelentősen bővült az ügyfélkör, a kisebb partnerek mellett egyre több nagyobb cég választotta a Vectoryt vállalatirányítási rendszerének.

1995

A 90-es évek közepére a magyarországi szoftverfejlesztő cégek élmezőnyébe küzdöttük be magunkat. Ekkoriban fordult a Microsoft figyelme a vállalati szerverek világa felé, s készült ennek a piacnak a meghódítására. A Back Office és az NT bevezetésének támogatására szoftverfejlesztő cégeket kerestek világszerte. Jelentkeztünk a Microsoft Magyarországnál, jelezve, hogy szívesen részt vennének ebben a folyamatban. Sikerült is bekerülni egy elit fejlesztői körbe, s a Vectory for Windows nevű termékünket a Microsoft anyagi és szakmai támogatásával hoztuk létre.

2003

2003-ig a Vectory rendszer egy telephelyes működésű volt. A változó felhasználói igények kielégítésére kifejlesztésre került a több telephelyes online működés, amely már lehetővé tette különböző telephelyek egyetlen rendszerben történő összekapcsolását, közös készlet- és pénzügyadatok kezelését.

2005

Az agráriumban is megjelent a Vectory, az ebben a szférában tevékenykedő nagyvállalatok számára kifejlesztettük az áruhitelezési modult és speciális célszoftvereket készítettünk külső eszközök (pl. hídmérleg, laboreszközök) Vectoryval történő összekapcsolására, gazdasági folyamatok automatizálására.

2008

Megújult a gyártás modul, amely még szélesebb körben tudja támogatni a gyártást, és ezáltal még hatékonyabbá tenni a termelést:

  • Normajegyzék nyilvántartás, alternatív normakezelés
  • Rendelések anyagszükséglet számítása, gyártási utasítások készítése
  • Műveleti tervek nyilvántartása és nyomtatása
  • Gyártás követése, automatikus, norma szerinti készletelszámolás
  • Szét- és összeszerelés

2010

A raktár automatizálás modul kifejlesztése nagyban hozzájárult a papírmentesség és a raktárban folyó tevekénység optimalizálásának megoldásához. A rendelés beérkezésétől a számla kinyomtatásáig egy teljesen automatizált raktári folyamat valósult meg. Az ipari PDA bevezetésével nem csak a raktározás vált automatizálhatóvá, hanem a munka hatékonysága is növekedett.

Webáruházmodul:

Integrált webáruházat fejlesztettünk ki, naprakész készlet, ár, cikk és ügyfél adatokkal. A webáruházban leadott termékmegrendelések egyenesen a Vectory rendszerébe érkeznek, ezáltal teljesen automatizálva a rendelési folyamatokat.

2012

2012-ben nem volt jelen a piacon olyan ERP rendszer, amely nyomdai megoldásokat is tartalmazott volna. Mivel egyre több nyomda használta már a Vecoryt ERP rendszerként, így felmerült részükről az igény a nyomdai modul kifejlesztésére. A megvalósult fejlesztés által a legkülönfélébb technológiákat alkalmazó nyomdák egyre szélesebb körű igényeit képes kielégíteni a program.

2019

Alapvető követelmény egy mai programmal szemben, hogy elérhető legyen hozzá mobil applikáció is, így a Vector Kft. figyelme a mobil eszközök, mobiltechnológiák felé fordult. A kitűzött cél az volt, hogy ügyfeleink helytől és időtől függetlenül élvezhessék a Vectory rendszer szolgáltatásait. VAPP

  • Android és iOS platform
  • Azonnali elérhető forgalom-, költség-, készlet-, pénzügyi információk
  • Rendelések, munkalapok, számlák, szállítólevelek felvétele
  • Vezetői dashboard

2020

Több mint 500 partner részére értékesítettük a Vectoryt, a felhasználók száma meghaladja a 14.000 főt. Már nem csak Magyarországon használják, hanem a környező országokban is. Partnereink a gazdaság minden területén alkalmazzák a rendszert, kereskedő, gyártó, szolgáltató, szerviz és projektcégek egyaránt nagy számban választották a Vectoryt. Cégünk élen jár a hazai szoftverfejlesztő vállalatok között, s ahogyan a szakmai területekre úgy a megjelenésre és az arculatépítésre is nagy hangsúlyt fektet. A vállalatirányítási szoftverünk dinamikus fejlődése megkívánta a modernebb arculatot, amely hűen tükrözi a vállalt értékeit és céljait.

2021

A Vectory új felhasználóbarát, korszerű felületet kapott, új fejlesztői környezetben folyik a fejlesztés, ami lehetővé teszi a mai és a jövőbeni technológiai fejlődéshez történő rugalmas alkalmazkodást. Ezt tükrözik: Jobban átlátható ikonok, egységesebb képernyőszerkezetek, megnövelt betűméretek a jobb olvashatóság érdekében, valamint sötétebb és világosabb megjelenési témák a könnyebb testreszabhatóságért.

További, a céggel kapcsolatos tartalom: Cégünkről

Köszönjük Partnereinknek, hogy velünk tartottak az elmúlt 30 évben, tartsanak velünk a következő évtizedekben is!